Introduksjonkurs til sertifisering i Cloud

Introduksjonkurs til sertifisering i Cloud

Med to vaksinedoser satt kunne vi endelig samle en større gruppe ITverkere for læring og skravling igjen! Ca. 35 stk var samlet på Kulturhuset for å få et introduksjonskurs i Microsoft Azure. Forventningene til kvelden var selvsagt skyhøye!

Ett av ITverket sine faglige fokusområder i 2021 er Cloud. I den anledning holdt ITverket sin egen Cloud-ansvarlig, Salah Waisi, et introduksjonskurs til første nivå av sertifiseringsløpet i Azure, nemling AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals.

Salah sparket kurset i gang med å stille spørsmålet “Hva tenker dere på når jeg sier skyen?” og introduserte oss videre for konsepter knyttet til skytjenester. Deretter gikk han inn på kjernetjenestene til Azure og alternativene som finnes. I tillegg snakket han om håndtering og administrasjon ved bruk av tjenestene, og forskjellene på infrastrukturtjenester, plattformtjenester og software-tjenester.

Mat og drikke ble selvfølgelig servert. For å unngå matsvinn tok en av arrangørene ansvar og forsynte seg ikke bare én, men hele tre ganger av buffeten. Fantastisk innsats!

Gode og mette fikk vi til slutt en innføring i sikkerhet og nettverk, identitet og styring i Azure. Det tilbys flere sikkerhetspakker på skyplattformer, men hvor går grensa mellom det som er brukerens ansvar og det som er plattformens ansvar? Slike problemstillinger er viktig å tenke gjennom når man skal jobbe med skytjenester.

Kurset levde opp til forventningene og man kan ikke annet enn å skryte Salah opp i skyen(e)! Vi fikk en oversikt over hva som må leses på til første sertifisering og er motiverte til å melde oss opp til eksamen i AZ-900!