Ukas utøver nr 4: Brede Fritjof Klausen

Ukas utøver nr 4: Brede Fritjof Klausen

Bildet er knipset av Bredes fotokyndige venninne, Jasmin Slaatsveen.

Ukas utøver har gått fra null til hundre på flere områder det siste året. Han har drukket flere ulike øl enn resten av ITverket til sammen og hvis Beer With Me hadde vært Nettby hadde han vært borgermester nå. Vi snakker selvfølgelig om Brede “Kransekaka” Klausen. Siden Brede har smakt alle øltypene nord for ekvator, måtte vi ty til en annen virtuell drink for å lokke den nybakte løpelegenden med på et portrettintervju. Vi endte opp med en sukkerfri pepsi, som jo står i stil med Fritjofs nye livsstil.

Bildet er for øvrig knipset av Bredes fotokyndige venninne, Jasmin Slaatsveen.

Først er det noe vi er nødt til å avklare: Har du faktisk blitt interessert i løping, eller har du rett og slett ikke noe bedre å finne på nå som Oslos uteliv har stengt dørene for alle Norges spellere?

Jeg må si jeg har blitt interessert i løping etter å ha gjort det litt og anskaffet det riktige utstyret som joggesko, drikkeflaske belte og ørepropper. Det er også en super måte å bli kjent med byen på, men jeg må nesten innrømme at jeg ikke kommer til å være like aktiv når alt er over.

Du sier på Strava at du løper for å ikke komme sist blant kollegene dine. Kommer all motivasjonen din derfra, eller synes du faktisk det er litt gøy også? Gir det ikke en herlig form for mestringsfølelse når man ser hva man er i stand til å gjøre med et par sko og sin egen kropp?

Jeg vil si at 70% av motivasjonen min er konkurranse mot kolleger ettersom det er under gruppepress og konkurranse jeg yter best. Når det er sagt så er det en herlig følelse og stadig slå den tidligere jogge-rekorden min på 6 km. Det er også ganske digg å kunne sette seg ned etter en økt med god samvittighet!

Vi registrerer at du engasjerte deg i diskusjonen da Marius Thingwall kom med et hårreisende angrep på medlemmer av løpegruppa. Marius bikket jo nettopp 30 og har blitt en bitter gammel mann, så sånne sure oppgulp har jo blitt å forvente fra den kanten. Hvis du var strandet med Marius på en øde øy, hvilke 3 ting ville du tatt med deg?

Joggesko, en øl jeg ikke har drukket før og støydempende headsett.

Vi kommer jo ikke unna at du har lidd litt av 11-plass-syndromet, og at det er redaksjonens egen Martin “8.34” Smebye som har henvist rumpestumpen din til benken. Det florerer jo et bilde på verdensveven der du går hardt ut - og ytrer at "målet er å gruse Martin, han har ødelagt nok for meg nå". Hva tenker du egentlig om Martin som menneske, utvikler og konkurrent?

Som menneske vil jeg si at han er god på å lysne opp rom og har alltid en latter på lur. Som utvikler har jeg ingen mening ettersom jeg ikke har jobbet med han. Men som konkurrent vil jeg si at han kanskje ikke har den beste lagånden når han jogger på søndagskvelder og tar nedjogginger med akkurat riktig lengde for å slå resten av hopen. Jeg setter likevel pris på det, ettersom det blir god konkurranse ut av det!

Hvordan føles nå å endelig kunne levere en velplassert uppercut rett i skroget til mannen som har sjonglert med deg i ukesvis?

Det var ganske digg og jeg må si at det å komme over han motiverte meg kanskje litt mer enn det burde.

I jakten på MBS har du dratt på deg noen vondter både her og der. Er du redd for at du har gapt over for mye på for kort tid, eller føler du at har kontroll på sakene?

Jeg skjønte ganske kjapt at jeg ikke burde jogge de siste ni kilometerne, men jeg fortalte meg selv at det sikkert er bra for den to år gamle forstuede ankelen min. Jeg utsatte sikkert tiden på at den blir bedre, men jeg angrer ikke på valgene mine.

Er det sant at moren din er bekymret for at du løper for mye?

Nesten. Hun var bekymret etter hvor kjapt jeg prøvde å jogge lengre enn jeg hadde gjort før og etter jeg hadde jogget 15 km, insisterte hun på at jeg ikke kunne løpe lengre runder om gangen før jeg var god nok.

Vi går fra en mor som har gjort en glimrende jobb, til et land der mange mødre (og fedre, presidenter ol.) åpenbart har sviktet. Mange amerikanere har den siste uken bevæpnet seg tungt som en slags demonstrasjon mot covid-19 og tilhørende tiltak. Tror du de kan være inne på noe, og at skytevåpen kan fungere som en slags vaksine, ved at de skremmer vekk viruset?

Så absolutt! Om det bruker våpnene på riktig måte og skyter ned alle 5G mastene, kan de bli kvitt viruset på null komma niks.

Til slutt: Har du et tips, triks eller en favorittøkt å dele med oss?
Kjøp gode joggesko(!) og ikke jogg i fem år gamle innesko som er helt flate under. Når man først er i gang så burde man ha gode løpesokker også, jeg trodde ikke på at det kunne ha så stor forskjell, men merker det virkelig! Belte til drikkeflaske er også gamechanger. Favorittøkta mi er å jogge langs motorveien til Ormøya og til Malmøya, men det er fordi det er en god lengde med nesten ingen folk. Jeg anbefaler heller å prøve nye steder du aldri har vært før, for å bli bedre kjent!

Fremtiden innfinner seg alltid når man tar avskjed sies det, og vi håper Bredes fremtid vil bestå av fortsatt herjing i Oslos gater. Vår sukkerfrie pepsi nærmer seg siste verset og dette intervjuet går mot slutten. Fortvil ikke - vi er tilbake før dere aner det. Vi skribles!