Ukas utøver nr 3: Gunnar Exotic

Ukas utøver nr 3: Gunnar Exotic

Ukas utøver har flere kilometer i beina enn den gjengse itverker har hjerneceller. Han er oppvokst i fjellene i Åndalsnes, og skoleveien bestod av utfordringer vi søringer bare kan drømme om. Det være seg høye fjell, dype daler og rånere som ikke tar hensyn til de som tar beina fatt.Vi snakker selvsagt om Gunnar "Exotic". Gunnar har også et hopetall fine og lange løp på samvittigheten, så om du trenger et mål å se frem til er dette mannen å snakke med. Noe av det han har vært med på er Hornhinndal Rundt, Midnight sun maraton (halv),
Lidingöloppet, Trollstigenløpet, Romsdalseggenløpet og hans personlige favoritt Marathon du Medoc. Vi har møtt Gunnar over en virtuell pils og skravlet om løst og fast og det som kryper og går.

Det første først: Som nevnt innledningsvis har du deltatt på flere løp enn de aller fleste. For mange er det kanskje en
høy terskel for å melde seg på ting som gjør vondt. Hva er det som gjør at du velger å reise land og strand for å pine
deg selv?

Det handler først og fremst om å pine andre med bilder fra eksotiske steder som Tromsø og Fjørå ved Valldal. Selvpiningen er en bonus. Men hovedgrunnen til at jeg begynte å reise rundt til løp var da jeg oppdaget at deltakermedaljene rundt i verden var MYE fetere enn den man får på Åndalsnesløpet.

Du nevnte at Marathon du Medoc er favoritten. Hva var det som gjorde det løpet så spesielt? Og hva er greia med
utkledningen?


O la la, for å si det som lokalbefolkningen i Pauillac, hva er det som IKKE gjør det spesielt? For det første er det verdens lengste maraton på grunn av de noen og tjue drikkestasjonene som serverer vin (noen av de har også vann).
Det blir en del meter ekstra på kryss og tvers av løypa når man er kommet halvveis og har drukket seg gjennom ti vingårder. Siden det er i Frankrike er det også kaker, østers og biff på matstasjonene. Festen fortsetter etter målgang i kjent fransk stil med vin og sigaretter for å feire sin atletiske triumf. Utkledningen ja... det er den eneste regelen man absolutt må følge, “THE MEDOC HAS TO BE RACED FANCY DRESSED”. Kan jo være en glipp i oversettelsen av løpsreglementet, men det var flere enn meg som ikke hadde vanlige løpeklær på seg altså.

Hvis du kunne designet itverkets løpeklær, hvordan ville de sett ut?

Den tidligere varianten som var oransj og den nåværende sorte burde så klart blitt merget til en tigerdrakt, gjerne med en liten hale for balansens del. Ellers er den eneste endringen jeg kommer på i farta at de burde vært større. Bortsett fra shortsen som skulle vært kortere (jeg er et barn av syttitallet, tross alt).


Det var i forrige mye snakk om å injisere blekemiddel for å bekjempe corona-viruset, men tror du injeksjon
av blekemiddel kan ha andre bruksområder, og at det for eksempel kan være fordelaktig innen løping?

Injeksjon vet jeg ikke helt, der får Trump sørge for data. Personlig bruker jeg det til å bleke håret grålig så jeg virker eldre enn jeg er når jeg stiller på startstreken. Det gir meg fordelen ved å være undervurdert ved start, og hvis det går til dundas kan jeg peke på håret og skylde på alderen.

De som følger med på Strava kan se at det er i Østmarka du herjer rundt med dine Inov-8 X-Talon 212, og det har kommet oss for øret at du på folkemunne bare kalles Kongen av Østmarka. Hvordan stiller du deg til monarki som styreform, og hvem i Kongehuset tror du er best på maraton?”

Siste først, Sonja er helt klart best på maraton, de andre er best på fest. Som styreform? Det har fungert bra så lenge Sonja hvisker Harald i øret hva han skal gjøre, men er mer usikker på neste generasjon. Nevnte jeg
at favoritten min er Sonja?

Til slutt: Hva er din favorittøkt og har du noen  tips til itverkere som sliter med å komme seg over dørstokkmila?

Favorittøkten er på blå-sti bak huset, og den skal være lang nok til at jeg får svettet ut alt saltet fra gårsdagens potetgullpose. ITverkere sliter vel ikke med dørstokkmila, men hvis det likevel skulle være noen som står og stirrer på joggeskoene uten helt å fatte hvordan man skal klare å komme seg ut, så er det bare å senke dagens krav til seg selv. Alle økter trenger ikke være perfekte, dagens fart trenger ikke være høyere enn gårsdagens fart, idar trengte ikke finne opp en sjokolade som er tre sjokolader i én. Føler jeg sporet av litt her, men poenget var at hvis det virker uendelig tungt å snøre skoene så kan man se for seg at man bare skal ut på en mini-økt. Vi er ikke i olympiatoppen, liksom, det er lov å stoppe
opp og lukte på blomstene. Eventuelt stoppe og hive etter pusten mens man venter på at kvalmen skal gi seg.

Og med det heller vi ned på den siste slurken av vår virtuelle pils, og takker for tiden til Mr. Exotic. Vi er tilbake før dere aner det