Ukas utøver nr 2: Vilde Innset Hurum

Ukas utøver nr 2: Vilde Innset Hurum

Ukas utøver er ingen ringere enn ITverkets egen Kristin Størmer Steira. Hun er ofte i nærheten av pallen, men har en lei tendens til å aldri nå helt opp. Vi snakker selvfølgelig om Vilde Innset Hurum, også kjent som dronninga av Grefsenkleiva. Vilde har gjennom de siste ukene hatt en knallhard fight med Tone, der hun har vekslet mellom å gi og ta juling. Da vi spurte Vilde om hun ville ta en virtuell Jäger-shot med oss var hun ikke vond å be, og lot arbeidet ligge i fred.

Da vi spurte om du ville ta en shot med oss, sa du umiddelbart ja, selv om det var i arbeidstiden. Mener du at det er greit å ta en styreshot for å bli mer kreativ i kodestilen?

Først og fremst er jeg nødt til å rette på et par kraftige faktafeil. Jeg er nemlig fra Grefsenkollen, ikke Grefsenkleiva. I tillegg vil jeg informere/advare om at jeg heller er en Therese Johaug forkledd i en “Kristin Størmer Steira”-drakt. Det er med andre ord bare å holde øya åpne.
Men for å svare på spørsmålet - en styreshot i arbeidstida er innafor så lenge det skjer kontrollert. Hvis ikke risikerer man at det kan bli litt vel kreativt. Det anbefales forøvrig også å ta en shot før løpetur for å varme opp lungene skikkelig.

Neida, vi skal ikke bare preke om Jäger og Jazz. Du er jo her for å snakke om løping. Du har lagt bak deg en uke med et rekordhøyt antall kilometer. Til tross for det ble du regelrett knust av redaksjonens egen Martin "8.34" Smebye, etter at han la ned over 30 km på ukas siste dag. Hvordan føles det å gjøre sitt aller beste, men samtidig være litt for dårlig?

Hvem har sagt at jeg har gjort mitt aller beste? Uansett er det gøy at så mange løper langt. Det motiverer meg til å legge ut på ENDA lengre løpeturer.

Fra spøk til revolver. Du har ligget stabilt og fint på listene med solide antall kilometer, som toppet seg med en veldig god uke nå. Hva er det som motiverer deg til å dra ut å løpe nå i denne relativt spesielle perioden?

Min største motivasjon for å dra ut å løpe nå er å unngå sittesår og klarne huet etter nok en arbeidsdag innenfor leilighetens fire vegger. Min nest største motivasjon er å slå ITverkets andre løpedronning og mitt løpeforbilde Tone. Det skal jeg ikke legge skjul på.

Strava er jo løpernes favorittplattform for å dele og oppmuntre hverandre til å trene mer og bedre. Du har valgt en litt annen approach der du åpenlyst har gått ut og kritisert kollegene dine. Det er blant registrert bitre kommentarer som "Du får ikke noe kudos av meg", signert Vilde Innset Hurum. Hvorfor er du så bitter?

Jeg stusser litt ved nedjogg 3 timer etter endt tur.  Det Norske Akademis Ordbok definerer nedjogg som “det å jogge sakte for å senke pulsen gradvis mot slutten av en treningsøkt “. (kilde: https://naob.no/ordbok/nedjogg)
Mulig Smebye har noe mer peiling på løping enn meg, men her lukter nesa mi dårlig sportsånd. Det er hvertfall tydelig at han også vil konkurrere mot meg i i det han selv kaller  “kvantitet fremfor kvalitet”. Uansett velger jeg å se positivt på det og tolker det hele som at han frykter meg og ser på meg som en farlig konkurrent.

I mange idretter er det et problematisk stort fokus på utstyr. Løping har jo tradisjonelt sett vært regnet som en veldig enkel idrett med ganske små krav til utstyr. I det siste har det kanskje endret seg litt, og fler og fler snakker om viktigheten av gode og mange sko. Hva bruker du når du løper? Har du flere par som du bytter på, eller holder du deg til ett par?

Jeg tenker det er tullete med flere par. Det er i huet det ligger, ikke skoa. Til vanlig bruker jeg helst fjellsko. Da får jeg en utfordring med ekstra vekt. Når jeg en sjelden gang ikke bruker disse bruker jeg Nike Zoom Running Shoes.

Til slutt ønsker vi å høre om du har noen tips, triks eller en økt du liker ekstra godt som du ønsker å dele med oss.

En av de fineste øktene jeg vet om er selvfølgelig å løpe opp til
Grefsenkollen (379 moh.). Den har jeg ikke gjennomført på lenge grunnet latskap. På toppen kan man ta en pust i bakken og få Oslos beste utsikt servert. Her er det også mulig å legge inn en ølpause. Deretter kan man ta en rolig nedjogg hjemover 3 timer senere. Dette passer vel Martin Smebye ypperlig.
Generelt sett er mitt tips til andre ITverkere (spesielt Erik Haug, Karl I. Helsvig og Frode Jacobsen) å løpe kortere. Det er mindre slitsomt og man får tid til å gjøre andre ting, f.eks. lese bøker, se serier/filmer, osv… Anbefales!

Med litt sterkt i kaffen og grums i glasset blir fort sjargongen litt ekstra fjollete, noe intervjuet bærer en smule preg av. Vi ønsker å berømme Vilde for innsatsen hun har gjort - både under intervjuet og i treningsarbeidet. Det er motiverende å se at folk står på og gjør jobben så godt, til tross for den vanskelige situasjonen vi befinner oss i. Takk for praten! Og til dere andre: Vi skribles neste uke!